Belang van een goede afvoer op uw balkon

Belang van een goede afvoer op uw balkon

Heeft u enig idee wat de gevolgen van een slechte afvoer op uw balkon kunnen zijn? Als gevolg van het hemelwater wat door de slechte afvoer op uw balkon blijft staan, kan er houtrot ontstaan. Houtrot is het gevolg van het hemelwater wat in de houten vlonders op uw balkon trekt. Ook schimmelvorming komt regelmatig voor en is het gevolg van vocht wat bijvoorbeeld in muren of vloeren trekt. Reden genoeg om bij het ontwerp van een balkon voor uw woning goed te letten op de manier waarop het water afgevoerd kan worden.

 

Tip: plaats na het aansluiten van de afvoer altijd een bladvanger over de uitgang hiervan. Zo voorkomt u dat er bladeren in de afvoer stromen, die hier het begin van een verstopping kunnen vormen.

 

Verschillende soorten afvoermogelijkheden bij balkons

Het is sterk van het type balkon wat u heeft afhankelijk, hoe het regenwater het beste kan worden afgevoerd. U zou bijvoorbeeld voor een gat in uw balkon kunnen kiezen, u zou een klein afvoergootje aan kunnen leggen op of rondom het balkon, enzovoorts. Kijk hierbij ook eens naar mogelijkheden om het water te hergebruiken. Vang het water bijvoorbeeld op in een regenton, zodat u dit zomers kunt gebruiken voor het besproeien van uw tuin. Onze loodgieters adviseren u graag over de mogelijkheden die u heeft.

 

Onderhoud aan de afvoer van uw balkon

Naast de mogelijkheid om de afvoer op uw balkon aan te laten leggen door onze loodgieters, kunnen we u ook helpen bij het onderhouden hiervan. Net als bij andere afvoerleidingen in huis, is het ook bij een afvoer op uw balkon van belang dat u deze regelmatig doorspuit. Het doorspuiten van de afvoer maakt dat beginnende verstoppingen letterlijk naar de centrale afvoer worden weggevoerd. U zou dit zelf gedeeltelijk kunnen doen door een trekveer te gebruiken.

Call Now Button