Bespaar energie bij het verwarmen van een woning

Bespaar energie bij het verwarmen van een woning

Maandelijks betalen we als huiseigenaren tientallen of zelfs honderden euro’s aan het energiebedrijf. De laatste jaren zijn we steeds meer elektrische toepassingen gaan gebruiken waardoor de energierekening verder is gestegen. De kosten voor elektriciteit zijn echter nog altijd lang niet zo hoog als de gaskosten. Bij het verwarmen van een woning verbruiken we zoveel gas dat dit voor een groot deel de energierekening bepaalt. Wanneer u energie kan besparen bij het verwarmen van een woning dan betekent dit een lager gasverbruik. Dit betekent dan automatisch ook een lagere energierekening. Het besparen op deze kosten is makkelijker dan u denkt. Dit blijkt wel uit de volgende tips van de loodgieter.

De meeste simpele besparing

Energie besparen op de verwarming is heel simpel. Zet gewoon de thermostaat een graadje lager en deze ene actie levert u al tientallen euro’s per maand op. Zorg er ook voor dat de verwarming ’s nachts als u ligt te slapen of wanneer u gaat werken op 15 graden wordt gezet. Een goede tip is tevens om de verwarming een uur voor het slapen gaan al omlaag te zetten. De temperatuur zal namelijk nog enige tijd handhaven zonder dat de verwarming aanstaat.

Folie achter de radiatoren

Een andere simpele maatregel waarmee je volgens de loodgieter kunt besparen bij het verwarmen van een woning is het aanbrengen van radiatorfolie. Dit is speciale folie die op de muur achter de radiatoren wordt aangebracht. De radiatorfolie reflecteert de warmte van de radiatoren naar binnen toe. Hierdoor zal minder warmte naar buiten ontsnappen en dit betekent een besparing.

Vloerverwarming laten leggen

Wanneer u wilt besparen en een grotere mate van comfort in uw woning wilt bereiken dan is het laten leggen van vloerverwarming door een loodgieter een goede optie. Vloerverwarming zorgt ervoor dat een groot oppervlakte van de vloer warmte uitstraalt. Door de meer gelijkmatig verdeelde warmtebron kunt u 10 tot 15 procent op de energiekosten besparen.

Call Now Button