Last van verstoppingen in het riool? Neem deze tips in acht

ontstoppingsdienst Bussum

Last van verstoppingen in het riool? Neem deze tips in acht

Een loodgieter is iemand die met bijna elke klus in huis wel raad weet, zolang het iets met leidingen te maken heeft. Een CV ketel installeren of onderhouden? De loodgieter draait er zijn hand niet voor om. Het verleggen van een water- of gasleiding voor de nieuwe badkamer of keuken? Bel de loodgieter. Het aansluiten van een buitenkraan? De loodgieter weet er wel raad mee. En als u last hebt van een verstopping in de afvoer naar het riool? Ook daar kan de loodgieter wel wat mee. Daarom hebben we een aantal tips van de loodgieter op een rijtje gezet om zelf de verstopping te kunnen verhelpen.

Ploppen!

We kennen allemaal wel de ploppers. Hiermee kunt u de meeste verstoppingen al verhelpen. Wanneer het echter om een hardnekkige verstopping gaat, zal een plopper helaas niet helpen. Je zult dan over moeten stappen op een van de andere manieren om een verstopping weg te krijgen.

Ontstoppingsveer

Een andere mogelijkheid is om met een ontstoppingsveer aan de slag te gaan. Door middel van een veer kan de verstopping bereikt worden, ook al bevinden zich heel veel bochten tussen de uitgang van de afvoer en de verstopping zelf. Door aan de handel te draaien kan de druk op de verstopping worden opgevoerd, waardoor de verstopping – als het goed is – vanzelf los zal schieten.

Chemische middelen

Als ook een ontstoppingsveer niet mag baten, dan kan u zich nog wenden tot de chemische middelen. Deze zijn wel veruit het schadelijkst voor de natuur en uzelf, dus probeer deze middelen als laatste redmiddel te gebruiken.

Call Now Button