Ontstoppen: zorgeloos in bad

bad

Ontstoppen: zorgeloos in bad

Wacht je al meer dan een uur tot het water in je badkuip weg is gelopen? Met dit stappenplan kun je binnen de kortste keren weer genieten van een bad dat snel en efficiënt leegloopt zonder dat je daar lang op hoeft te wachten. Een verstopte afvoer is vaak niet moeilijk om op te lossen mits je weet wat je moet doen. Wacht nog even met het bellen van die dure loodgieter met een fiks starttarief en probeer eerst de volgende dingen. Het enige dat je nodig hebt is een ontstopper, wat soda en azijn, een emmer, handschoenen en een zaklamp.

Hardnekkig vuil
Een afvoer kan verstopt raken door stof, kalk en ander vuil dat zich ophoopt en het leeglopen van het water bemoeilijkt of onmogelijk maakt. Daarom begin je altijd met ontstoppen met een plastic ontstopper. Maak het putje open (schroeven of draaien) en verwijder alle losse onderdelen. Duw vervolgens een natte doek in de opening die naar de afvoer leidt en laat een klein laagje water in het bad lopen. Dan zet je de ontstopper op de afvoer en pomp je enkele malen stevig. Trek de ontstopper er dan snel af en kijk of het water weg kan lopen. Zet tot slot de schoongemaakte putonderdelen terug op de afvoer.

Goed resultaat
Werkt voorgaande stap niet, dan gaan we verder met een vloeibare ontstopper. Deze middelen zijn te koop in bijna elke winkel. Als je op zoek bent naar een goedkoper en bovendien milieubewustere ontstopper, raden wij een mengsel van azijn en soda aan. Giet een glas azijn leeg in de afvoer en strooi hier een half glas soda bij zodat het geheel gaat schuimen. Laat een uur lang inwerken voor een optimaal resultaat en spoel de leidingen door met een liter kokend water en vervolgens heet kraanwater.

Call Now Button