Voorkom verstoppingen, tip: zelf de sifons schoonmaken

Voorkom verstoppingen, tip: zelf de sifons schoonmaken

Een wat uitgebreidere wijze om de afvoer schoon te houden en om dus verstoppingen te vermijden is om de hele sifon bij elke wasbak te verwijderen en goed schoon te maken. Omdat sifons niet altijd op goed bereikbare plaatsen zitten is dit niet altijd het leukste werk maar wel heel effectief. Je krijgt na verwijdering een goede indruk van de stat van de binnenzijde van de sifons. Aan de hand daarvan kun je constateren hoe de situatie verder is de afvoer zal zijn.

Direct maatregelen treffen
In het geval je potentiele verstoppingen verwacht kun je direct maatregelen nemen met speciale ontstopper. Deze ontstoppers zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Het voordeel van een goede ontstopper is dat het haren en zeepresten kan verwijderen door de chemische samenstelling ervan. Omdat het eerste gedeelte van de afvoer al is verwijderd kan de ontstopper zijn werk goed doen in de afvoerbuizen. Het eerste gedeelte kun je met de handgoed reinigen en terugplaatsen. Handsome plumber repairing sink in public bathroom

Aanpassingen afvoersysteem
Omdat de sifons zijn verwijderd is het altijd handig om aanpassingen te verrichten aan het afvoersysteem. Zo kun je bijvoorbeeld de afvoer zodanig aanpassen dat je er een zeefje op kunt plaatsen. Het is de ideale gelegenheid om je afvoersysteem als het ware te updaten. Bij alle bouwmarkten is veel praktische informatie en uiteraard materiaal aanwezig hiervoor.

Call Now Button