Een buitenkraan installeren? Gebruik deze handleiding!

Buitenkraan installeren
Blogs

Een buitenkraan biedt u vele gemakken. Met behulp van een dergelijke kraan kunt u buiten uw woning ook altijd water gebruiken. Dit komt bijvoorbeeld van pas wanneer u uw tuin wilt sproeien. U sluit de tuinslang simpelweg aan op de buitenkraan en het sproeien kan beginnen. Dit klinkt natuurlijk hartstikke mooi, maar wat als u geen buitenkraan heeft? In dat geval moet u eerst een buitenkraan installeren. Hiervoor kunt u een beroep doen op een loodgieter. U kunt echter ook zelf een buitenkraan installeren. Geen idee hoe u dit precies moet doen? Maak dan gebruik van onderstaande handleiding!

1. Plaats bepalen

Wilt u een buitenkraan installeren? Bepaal dan altijd eerst waar deze kraan moet komen. Kies hiervoor bij voorkeur een plek die centraal ligt en die u makkelijk kunt bereiken. Vindt u het lastig om een geschikte plek te vinden? Installeer uw buitenkraan dan in de buurt van een reeds bestaande waterleiding. Waarom? Omdat u zodoende slechts een klein stukje nieuwe leiding aan hoeft te leggen om uw buitenkraan te installeren. Dit scheelt behoorlijk wat werk.

2. Schakel de watertoevoer uit

Veel mensen vergeten de watertoevoer dicht te draaien voor zij een waterkraan installeren. In dat geval is de kans op waterschade groot. Begin daarom ook altijd met het afsluiten van de hoofdkraan. Deze vindt u doorgaans net boven de vloer in uw meterkast. Zet het handvat van deze kraan haaks op de leidingen en de watertoevoer is afgesloten. Vergeet niet het resterende water ook nog even uit uw leidingen te laten stromen. Begin pas met de werkzaamheden wanneer uw leidingnetwerk nagenoeg leeg is.

3. Koppelstuk aanbrengen

Buitenkraan installeren

Heeft u het leidingwerk leeg? Dan kunt u starten met de buitenkraan installeren. Begin altijd met het verwijderen van een klein stukje uit de bestaande waterleiding. Doe dit met behulp van een ijzerzaag. Op de plek van het ontbrekende stuk leiding plaatst u een koppelstuk. Dit is doorgaans altijd een T-stuk. De twee onderbroken leidingen verbindt u weer met elkaar met behulp van het koppelstuk. Op de derde opening sluit u vervolgens de nieuwe waterleiding voor uw buitenkraan aan.

4. Controleer op lekkages

Bent u klaar met de buitenkraan installeren? Controleer dan altijd even of het leidingwerk goed op elkaar is aangesloten. Dit doet u door de hoofdkraan weer te openen. Werp vervolgens een blik op de zojuist aangebrachte koppeling. Kijk goed of er geen water via de koppeling naar buiten stroomt. Is dit niet het geval? Dan kunt u de buitenkraan gewoon gebruiken. Zijn er alsnog problemen? Of lukt het u gewoonweg niet om zelf uw buitenkraan te installeren? Schakel in dat geval een loodgieter in om deze klus te klaren.

Waarom kiest u voor ons?

Snel en 24/7 bereikbaar
Van verstoppingen tot lekkages
Snelle dienstverlening
Allround loodgietersbedrijf

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button