Vocht in uw woning bestrijden met deze tips

lekkage
Blogs

Problemen met vocht in een woning moeten zeker niet ongemoeid worden gelaten. De luchtvochtigheid die stijgt, water dat de woning binnen komt sijpelen of juist de woning niet meer kan verlaten. Het zijn situaties die slechts het begin van uw vochtproblemen inluiden. Wanneer er namelijk te veel vocht in een woning aanwezig is, dan blijven de problemen niet beperkt tot een paar natte muren. Op die natte muur zullen uiteindelijk schimmels en zwammen gaan groeien en dit heeft nadelige gevolgen voor u gezondheid. Op het moment dat u vocht in huis tegenkomt, moet dan ook begonnen worden met vocht bestrijden.

Beginnen met goed ruimte luchten

Bij de eerste signalen van een vochtprobleem hoeft u niet direct professionele hulp in te schakelen. Er kunnen namelijk verschillende aanleidingen zijn voor het vocht in huis. Zo kan het bijvoorbeeld dat waterstoom, dat vrijkomt bij onder meer het douchen, niet goed de woning kan verlaten. Waar u dan ook eerst mee moet beginnen is de ruimte goed luchten. Zet bij de badkamer de ramen een paar uur open en controleer vervolgens of de vochtplekken op de muur beginnen af te nemen. Indien dit het geval is dan moet gezocht worden naar een permanente oplossing om te zorgen voor een goede ventilatie.

Professioneel vocht in huis bestrijden

Als de oplossing niet zo simpel is als de ramen iets vaker openzetten na het douchen. Dan kan het misschien noodzakelijk zijn om een professional voor vocht bestrijden in te huren. Deze professionele vochtbestrijders kunnen eenvoudig achterhalen waar het probleem met te veel vocht in huis vandaan komt en hoe dit opgelost kan worden. Het kan bijvoorbeeld dat het vocht door de muur heen komt. In dat geval moeten de muren met een speciale verf behandeld worden om deze weer waterdicht te maken. Een andere mogelijkheid is dat er sprake is van een daklekkage die zo snel mogelijk weer gedicht moet worden.

Waarom kiest u voor ons?

Snel en 24/7 bereikbaar
Van verstoppingen tot lekkages
Snelle dienstverlening
Allround loodgietersbedrijf

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button