Welke voor- en nadelen heeft vloerverwarming?

Vloerverwarming Loodgieter Bussum
Blogs

Wie voor de keuze staat om wel of geen vloerverwarming te laten aanbrengen, is al snel geneigd om daar volmondig ja op te antwoorden. We weten immers allemaal wel dat vloerverwarming tal van voordelen met zich mee brengt. Maar is dat eigenlijk wel zo? Welke voordelen heeft u eigenlijk bij vloerverwarming? En zijn er toevallig ook nog nadelen aan vloerverwarming verbonden? Het is een goed moment om de relevante voor- en nadelen eens op een rijtje te zetten en de knoop door te hakken: moet u nu wel of niet voor vloerverwarming kiezen?

Geen radiatoren meer!

Veel mensen vinden het afschuwelijk om radiatoren in huis te hebben. Ze zijn lelijk en staan in de weg. Dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Er zijn prachtige design radiatoren die werkelijk een aanwinst voor de ruimte zijn. Ook is het mogelijk om de leidingen en de radiatoren zelf mooi weg te werken.

Maar goed, er kunnen alsnog redenen zijn om liever geen radiatoren in de woonkamer of andere ruimten te hebben. Met vloerverwarming heeft u geen last meer van radiatoren. De ruimte die ze innemen kunt u voortaan beter benutten en de kamer ziet er ruimtelijker uit doordat de radiatoren weg zijn.

Dat betekent echter niet dat u met vloerverwarming de woonkamer veel voller kunt inrichten. Er moet immers wel ruimte zijn voor de warmte om aan de lucht in de kamer overgedragen te worden. Men raadt dan ook aan om zo’n veertig procent van het oppervlak van de betreffende kamer vrij te laten van obstakels. Op die manier kan de kamer zo efficiënt mogelijk worden ingericht en toch snel op te warmen blijven.

Met blote voeten lopen

Veel mensen lopen graag op blote voeten of in ieder geval lekker op sokken door huis. Wanneer u geen vloerverwarming hebt, kan dit zeker in de winter al snel koude voeten opleveren. Met vloerverwarming heeft u daar geen last van. De vloer is immers altijd wanneer de vloerverwarming aan staat lekker warm.

Waarom kiest u voor ons?

Snel en 24/7 bereikbaar
Van verstoppingen tot lekkages
Snelle dienstverlening
Allround loodgietersbedrijf

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button