Ontstoppen: zorgeloos in bad

bad
Blogs

Wacht u al meer dan een uur tot het water in uw badkuip weg is gelopen? Met dit stappenplan kunt u binnen de kortste keren weer genieten van een bad dat snel en efficiënt leegloopt zonder dat u daar lang op hoeft te wachten. Een verstopte afvoer is vaak niet moeilijk om op te lossen mits u weet wat u moet doen. Wacht nog even met het bellen van die dure loodgieter met een fiks starttarief en probeer eerst de volgende dingen. Het enige dat u nodig hebt is een ontstopper, wat soda en azijn, een emmer, handschoenen en een zaklamp.

Hardnekkig vuil
Een afvoer kan verstopt raken door stof, kalk en ander vuil dat zich ophoopt en het leeglopen van het water bemoeilijkt of onmogelijk maakt. Daarom begint u altijd met ontstoppen met een plastic ontstopper. Maak het putje open (schroeven of draaien) en verwijder alle losse onderdelen. Duw vervolgens een natte doek in de opening die naar de afvoer leidt en laat een klein laagje water in het bad lopen. Dan zet u de ontstopper op de afvoer en pompt u enkele malen stevig. Trek de ontstopper er dan snel af en kijk of het water weg kan lopen. Zet tot slot de schoongemaakte putonderdelen terug op de afvoer.

Goed resultaat
Werkt voorgaande stap niet, dan gaan we verder met een vloeibare ontstopper. Deze middelen zijn te koop in bijna elke winkel. Als u op zoek bent naar een goedkoper en bovendien milieubewustere ontstopper, raden wij een mengsel van azijn en soda aan. Giet een glas azijn leeg in de afvoer en strooi hier een half glas soda bij zodat het geheel gaat schuimen. Laat een uur lang inwerken voor een optimaal resultaat en spoel de leidingen door met een liter kokend water en vervolgens heet kraanwater.

Waarom kiest u voor ons?

Snel en 24/7 bereikbaar
Van verstoppingen tot lekkages
Snelle dienstverlening
Allround loodgietersbedrijf

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button